Наша кнопка:


Головна Словник термінів Жовчогінний чай
Жовчогінний чай

ЖОВЧОГІННИЙ ЧАЙ - напій, виготовлений з лікарських рослин; має жовчогінні властивості і застосовується при захворюваннях печінки і жовчного міхура, гепатохолециститі.

Ж о в ч о г і н н и й чай №1: 2 столові ложки суміші квіток цмину піскового, листя бобівника трилистого і м'яти перцевої, плодів коріандру посівного, взятих у співвідношенні 4:3:2:2, заварюють двома склянками окропу, кип'ятять 10 хв, проціджують і приймають по півсклянки 3 рази на день перед їдою.

Ж о в ч о г і н н и й чай №2: 2 чайні ложки суміші квіток цмину піскового, трави деревію звичайного і полину гіркого, плодів фенхелю звичайного, листя м'яти перцевої, взятих у співвідношенні 3:2:2:2:2, настоюють 10 годин на двох склянках холодної кип'яченої води, проціджують і приймають по півсклянки 3 рази на день за 20 хв до їди.

Ж о в ч о г і н н и й чай №3: столову ложку суміші квіток цмину піскового, кореня ревеню тангутського і трави деревію звичайного, взятих у співвідношенні 3:2:5, заварюють склянкою окропу, настоюють до охолодження, проціджують і випивають на ніч (при жовчнокам'яній хворобі).

scroll back to top
 
Сподобалась стаття? Поділись із друзями:

Яндекс.Метрика Яндекс цитирования Protected by Copyscape Web Plagiarism Tool