Наша кнопка:


Шлунковий чай

ШЛУНКОВИЙ ЧАЙ — напій, виготовлений з лікарських рослин. Використовують при розладах функції шлунка і кишок як в'яжучі (протипроносні) і такі, що регулюють діяльність кишечника, засоби.

Шлунковий чай №1 (в'яжучий): 2 столові ложки суміші плодів черемхи звичайної і чорниці звичайної, взятих у співвідношенні 3:2, заливають двома склянками окропу, кип'ятять 20 хв, проціджують і після охолодження п'ють ПО чверті або половині склянки 3—4 рази на день до їди.

Шлунковий чай №2 (в'яжучий): 2 чайні ложки суміші шишечок вільхи сірої, кореневища гірчака зміїного, взятих у співвідношенні 2:1, заварюють склянкою окропу, настоюють 30 хв, проціджують і п'ють по чверті або половині склянки 3—4 рази на день до їди.

Шлунковий чай №3 (в'яжучий): 2 столові ложки суміші плодів чорниці і кмину звичайного, кореневища перстачу прямостоячого, квіток цмину піскового і листя шавлії лікарської, взятих у співвідношенні 2:1:1:1:3, заливають двома склянками окропу, кип'ятять 10 хв, проціджують і після охолодження приймають по півсклянки 3—4 рази на день за 20 хв до їди.

Шлунковий чай №4 (в'яжучий): 2 чайні ложки суміші кореневищ перстачу прямостоячого і гірчака зміїного, взятих у співвідношенні 1:4, заварюють склянкою окропу, настоюють 30 хв, проціджують і п'ють по чверті або третині склянки 3—4 рази на день до їди.

Шлунковий чай №5 (в'яжучий): 2 чайні ложки суміші (порівну) кореневищ гірчака зміїного і родовика лікарського заварюють склянкою окропу, настоюють 30 хв, проціджують і приймають по чверті або третині склянки 3—4 рази на день до їди.

Шлунковий чай №6 (в'яжучий): 2 столові ложки суміші кореневищ перстачу прямостоячого і гірчака зміїного, трави грициків звичайних, листя м'яти перцевої і квіток ромашки лікарської, взятих у співвідношенні 2:2:3:1:1, заварюють двома склянками окропу, настоюють 30 хв, проціджують і п'ють по половині або третині склянки 3—4 рази на день до їди.

Шлунковий чай №6 (в'яжучий): 2 чайні ложки суміші (порівну) кореня щавлю кінського і кореневища гірчака зміїного заварюють склянкою окропу, настоюють 30 хв, проціджують і п'ють по чверті або третині склянки 3—4 рази на день до їди.

Шлунковий чай №7 (в'яжучий): 2 чайні ложки суміші квіток цмину піскового, листя шавлії лікарської, плодів кмину звичайного, кореневища перстачу прямостоячого, взятих у співвідношенні 2:5:1:2, заварюють склянкою окропу, настоюють до охолодження, проціджують і приймають по півсклянки 3 рази на день до їди.

Шлунковий чай №8 (в'яжучий): столову ложку суміші (порівну) кори дуба звичайного і кореневища аїру тростинового заварюють склянкою окропу, настоюють 30 хв, проціджують і приймають по чверті склянки 3—4 рази на день до їди.

Шлунковий чай №9 (в'яжучий): столову ложку суміші трави споришу звичайного, кореневища перстачу прямостоячого, листя подорожника великого, взятих у співвідношенні 1:2:2, заварюють склянкою окропу, настоюють 30 хв, проціджують і приймають по чверті склянки 3—4 рази на день до їди.

Шлунковий чай № 10 (в'яжучий): 2 столові ложки суміші (порівну) кореневищ перстачу прямостоячого і родовика лікарського, трави грициків звичайних заварюють двома склянками окропу, настоюють 30 хв, проціджують і п'ють по півсклянки 3—4 рази на день до їди.

Шлунковий чай №11 (в'яжучий): столову ложку суміші (порівну) кореневища перстачу прямостоячого, плодів чорниці, листя м'яти перцевої і кропиви дводомної заварюють склянкою окропу, настоюють 30 хв, проціджують і приймають по три чверті чи по 1 склянці 2—3 рази на день до їди.

Шлунковий чай №12 (регулює діяльність кишок): столову ложку суміші кори крушини ламкої, листя м'яти перцевої і кропиви дводомної, кореневища аїру тростинового і кореневищ з коренями валеріани лікарської, взятих у співвідношенні 3:2:3:1:1, заливають склянкою окропу, кип'ятять 10 хв, проціджують і після охолодження п'ють по півсклянки вранці й увечері.

Шлунковий чай №13 (регулює діяльність кишок): 2 чайні ложки суміші кори крушини ламкої, плодів анісу звичайного, трави деревію звичайного, насіння гірчиці сарептської, кореня солодки голої, взятих у співвідношенні 2:2:1:2:3, заливають склянкою окропу, кип'ятять 10 хв, проціджують і після охолодження п'ють по півсклянки вранці й увечері.

Шлунковий чай №14 (регулює діяльність кишок): столову ложку суміші кореневища аїру тростинового, кори крушини ламкої, листя м'яти перцевої і кропиви дводомної, кореня кульбаби лікарської і кореневищ з коренями валеріани лікарської, взятих у співвідношенні 1:3:2:2:1:1, заливають склянкою окропу, кип'ятять 10 хв, проціджують і після охолодження п'ють по півсклянки вранці й увечері. Шлунковий чай №15 (регулює діяльність кишок): столову ложку суміші листя кропиви дводомної і бобівника трилистого, плодів ялівцю звичайного, кори крушини ламкої, трави золототисячника малого і плодів фенхелю звичайного, взятих у співвідношенні 1:1:1:1:2:2, заварюють склянкою окропу, настоюють 2 години, проціджують і п'ють по півсклянки 2—3 рази на день за 15—20 хв до їди.

scroll back to top
 
Сподобалась стаття? Поділись із друзями:

Яндекс.Метрика Яндекс цитирования Protected by Copyscape Web Plagiarism Tool